Cirkossa tapahtuu. Ympäri vuoden. Katso itse.

helmikuu 2018
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Taiteiden yö

Virtual Circus

Machine © Esko Mattila

Virtual Circus esittelee nykysirkuksen uusia ulottuvuuksia. Vedä virtuaalilasit päähän ja siirry toiseen todellisuuteen.

 

VR Cinemassa pääset kokeilemaan tulevaisuuden elokuvaelämystä, kun Blind Gut Companyn Machine-sirkusesitys muuttuu lihasta biteiksi. Kollektiivisen VR-elokuvaelämyksen tarjoaa Virtual Reality Cinema Finland. Näytökset 15 minuutin välein. 

Tutustu maailman ensimmäiseen volumetrisesti tallennettuun nykysirkusesitykseen! Nuanc3d VirtualReality circus performance, antaa katsojalleen täyden vapauden liikkua esiintyjien joukossa, tehden jokaisesta katselukerrasta ainutlaatuisen.

Virtual Circus on osa Suvilahden omaa Planet Suvilahti – Linnunrata 2017 tapahtumaa Taiteiden yönä.

 

Machine on Blind Gut Companyn kokeellinen nykysirkusteos, joka tutkii ihmisen ja nykyteknologian suhdetta. Machinessa kehot, koneet ja teknologia käyvät keskustelua surrealistisessa maisemassa. Inhimillinen ja digitaalinen, liha ja metalli, kohtaavat etsien merkityksiä toisilleen ja omalle olemassaololleen. Kuka hallitsee ketä?

Teos on saanut alkunsa tarpeesta nostaa esille teknologian, ja erityisesti digitaalitekniikan kasvavaa roolia inhimillisessä todellisuudessa sekä sen aiheuttamia muutoksia niin yhteiskunnallisella kuin yksilötasolla. Onko lisääntynyt teknologia tehnyt ihmisestä onnellisemman tai vapaamman? Machine nähtiin osana Cirko-festivaalin ohjelmaa toukokuussa 2017.

 

Nuanc3d VR video - on maailman ensimmäinen volumetrisesti tallennettu virtuaalitodellisuudessa esitettävä nykysirkusesitys. Video on Sirkus- ja musiikkiyhdistys Agit-Cirkin ja Delicode Oy:n yhteistuotanto. Suomalaisen Delicode Oy:n itsenäisesti kehittämä Microsoft Kinect -kameroita uudella tavalla hyödyntävä volymetrinen tallennus- ja esitysmuoto, mahdollistaa ihmisen kehon ja liikkeen tallentamisen kolmiulotteisesti. VR videon elementteinä on käytetty toukokuussa 2016 ensi-iltansa saaneen Nuanc3d sirkus- ja mediateoksen sirkusnumeroita. Nuanc3d VR video sai ensi-iltansa WorldCon –tapahtumassa Helsingissä elokuussa 2017.

 

Vapaa pääsy!

Sisäänkäynti Kalasataman puoleisesta päädystä.

Maracat Caravanin Circus in Person AR-näyttely on valitettavasti peruuntunut.


  • Kuvaus/Machine: Virtual Cinema Lab / Perttu Hämäläinen
  • Editointi/Machine: Virtual Cinema Lab / Elischka Synes
  • Esiintyjät/Machine: Inga Björn, Saana Peura, Tuomas Vuorinen
  • Konsepti/Machine: Tuomas Vuorinen
  • Ohjaus/Machine: Blind Gut Company
  • Valosuunnittelu/Machine: Kauri Klemelä
  • Äänisuunnittelu/Machine: Esko Mattila
  • Esiintyjät/Nuanc3d: Jenni Lehtinen, Sasu Peistola & Hanna Moisala
  • Yhteistyössä: Cirko – Uuden sirkuksen keskus, VR Cinema Finland, Virtual Cinema Lab, Agit-Cirk & Delicode oy

Esityksen tiedot