Cirkossa tapahtuu. Ympäri vuoden. Katso itse.

elokuu 2017
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Taiteiden yö

Virtual Circus

© Esko Mattila

Virtual Circus esittelee nykysirkuksen uusia ulottuvuuksia.

 

 

Vedä virtuaalilasit päähän ja siirry toiseen todellisuuteen. VR Cinemassa pääset kokeilemaan tulevaisuuden elokuvaelämystä, kun Blind Gut Companyn Machine-sirkusesitys muuttuu lihasta biteiksi. Näytökset 15 minuutin välein.

Virtual Circuksessa on myös Maracat Caravanin ainutlaatuinen virtuaalinäyttely Circus in Person, jossa sirkustaiteilijoiden muotokuvat heräävät henkiin älypuhelimen avulla. Kuka on tulennielijä ja kuka akrobaatti?

Virtual Circus on osa Suvilahden omaa Planet Suvilahti – Linnunrata 2017 tapahtumaa Taiteiden yönä.

 

Vapaa pääsy!

 

Machine on Blind Gut Companyn kokeellinen nykysirkusteos, joka tutkii ihmisen ja nykyteknologian suhdetta. Machinessa kehot, koneet ja teknologia käyvät keskustelua surrealistisessa maisemassa. Inhimillinen ja digitaalinen, liha ja metalli, kohtaavat etsien merkityksiä toisilleen ja omalle olemassaololleen. Kuka hallitsee ketä?

Teos on saanut alkunsa tarpeesta nostaa esille teknologian, ja erityisesti digitaalitekniikan kasvavaa roolia inhimillisessä todellisuudessa sekä sen aiheuttamia muutoksia niin yhteiskunnallisella kuin yksilötasolla. Onko lisääntynyt teknologia tehnyt ihmisestä onnellisemman tai vapaamman? Machine nähtiin osana Cirko-festivaalin ohjelmaa toukokuussa 2017.

 

Circus in Person on ainutlaatuinen kokemus, joka tuo sirkuksen älypuhelimeesi. Näyttely esittelee sirkusartistit kuin kenet tahansa meistä. Puhelimeesi ladattava AR-teknologia herättää muotokuvat henkiin paljastaen henkilöiden uskomattomat sirkustaidot. Näyttely vaatii Arilyn sovelluksen, joka on ladattavissa Google Playsta tai App Storesta.


  • Kuvaus: Virtual Cinema Lab / Perttu Hämäläinen
  • Editointi: Virtual Cinema Lab / Elischka Synes
  • Esiintyjät: Inga Björn, Saana Peura, Tuomas Vuorinen
  • Konsepti: Tuomas Vuorinen
  • Ohjaus: Blind Gut Company
  • Valosuunnittelu: Kauri Klemelä
  • Äänisuunnittelu: Esko Mattila
  • Näyttely: Petteri Jakobsson / Maracat Caravan
  • Yhteistyössä: Cirko – Uuden sirkuksen keskus, VR Cinema Finland, Virtual Cinema Lab ja Maracat Caravan