Cirkossa tapahtuu. Ympäri vuoden. Katso itse.

marraskuu 2017
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Cirko-festivaali

Blind Gut Company: Machine

© Jouni Ihalainen

Machine on Blind Gut Companyn kokeellinen nykysirkusteos, joka tutkii ihmisen ja nykyteknologian suhdetta. Machinessa kehot, koneet ja teknologia käyvät keskustelua surrealistisessa maisemassa. Inhimillinen ja digitaalinen, liha ja metalli, kohtaavat etsien merkityksiä toisilleen ja omalle olemassaololleen. Kuka hallitsee ketä? Vuoropuhelua käydään sekä valtavan, trusseista rakennetun, vastapainokoneen että nuorallatanssin, ilma-akrobatian ja esinemanipulaation keinoin. 

Teos on saanut alkunsa tarpeesta nostaa esille teknologian, ja erityisesti digitaalitekniikan kasvavaa roolia inhimillisessä todellisuudessa sekä sen aiheuttamia muutoksia niin yhteiskunnallisella kuin yksilötasolla. Onko lisääntynyt teknologia tehnyt ihmisestä onnellisemman tai vapaamman?

Blind Gut Company on kolmen sirkustaiteilijan, Inga Björnin, Saana Peuran ja Tuomas Vuorisen vuonna 2015 perustama nykysirkusryhmä. Heitä yhdistää halu tehdä rohkeaa ja merkityksellistä sirkusta, joka ei pelkää ottaa kantaa tai tarttua ajankohtaisiin aiheisiin. Ryhmä luottaa sirkuksen ilmaisvoimaisuuteen ja uskoo sokeasti voivansa teoksillaan muuttaa maailmaa. 

Ensi-ilta 17.11.2016 Les Boréales -festivaali, Ranska.

LATAA KÄSIOHJELMA TÄSTÄ

Taiteilijatapaaminen ti 16.5. esityksen jälkeen.


  • Konsepti: Tuomas Vuorinen
  • Ohjaus: Blind Gut Company
  • Esiintyjät: Inga Björn, Saana Peura, Tuomas Vuorinen
  • Valosuunnittelu: Kauri Klemelä
  • Äänisuunnittelu: Esko Mattila
  • Tuotanto: Blind Gut Company
  • Tukijat: La Brèche, Pôle National des Arts du Cirque de Normandie, Cirko–Center for New Circus Subtopic, Nordic Baltic Development Residencies for Contemporary Circus, Arts Promotion Centre Finland, City of Helsinki Cultural Office, The Finnish Cultural Foundation, The Finnish Cultural Foundation - Uusimaa Regional Fund, The Jenny and Antti Wihuri Foundation

Esityksen tiedot

Liput alkaen

17,50 € / 28 €

Osta liput