Sirkustalo Cirko kokoaa saman katon alle suomalaisia sirkustoimijoita. Cirkon yhteydessä sijaitsee myös Ravintola Lämpö. Suvilahden sirkuskeskittymän uusin tulokas on voimalapihan toisella puolella sijaitseva sirkuskoulu Circus Helsinki.

Cirko – Uuden sirkuksen keskus

Cirko - Uuden sirkuksen keskus ry:n  on vuonna 2002 toimintansa aloittanut yhdistys, jonka  tärkein tehtävä on nykysirkuksen aseman parantaminen ja taiteenalan kehittäminen.  Cirko tarjoaa sirkusammattilaisten käyttöön työskentely- ja esitystiloja. Ympärivuotisella esityskaudella nähdään kotimaisia nykysirkusuutuuksia. Cirko järjestää myös vuosittaisen nykysirkusfestivaalin, joka esittelee kiinnostavinta uutta sirkusta Suomesta ja maailmalta. 

Circo Aereo

Circo Aereo on Suomesta lähtöisin oleva kansainvälinen nykysirkusryhmä. Circo Aereon kotipaikat ovat Suomi ja Ranska, mutta ryhmä esiintyy jatkuvasti eri puolilla maailmaa. Circo Aereo on nykyään yksi eniten ulkomailla esiintyvistä suomalaisryhmistä, ja yksi Suomen kulttuuriviennin lippulaivoista. Circo Aereon viime vuosina valmistamat teokset ovat olleet keskeinen tekijä suomalaisen nykysirkuksen aseman nousuun kansainvälisesti. Vuodesta 1996 toiminut ryhmä on vieraillut noin 30 maassa.

www.circoaereo.net

Sirkusinfo / Sirkuksen tiedotuskeskus

Vuonna 2006 perustettu Sirkuksen tiedotuskeskus on suomalaisen sirkusalan kehitysorganisaatio, jonka tehtävänä on muun muassa koota ja levittää sirkustietoutta, luoda ja ylläpitää kansainvälisiä sirkusalan suhteita ja tukea sirkuksen vientiä. Sirkusinfo myös toimii välittäjätahona sirkusalan ja julkisen päätöksenteon välillä tavoitteenaan sirkustaiteen aseman parantaminen Suomessa ja kansainvälisellä toimintakentällä. Keskuksen toiminnan kohderyhmiä ovat sirkuksen ammattilaiset, sirkuksesta kiinnostunut yleisö, kulttuuripolitiikan toimijat ja päättäjät, tiedotusvälineet sekä kansainväliset sirkusalan toimijat.

www.sirkusinfo.fi

Sirkus Magenta

Vuonna 2011 perustettu Sirkus Magenta on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka erityisosaaminen on sosiaalinen sirkus. Magenta järjestää sirkustyöpajoja, esityksiä ja harrastustoimintaa kaikenlaisille kohderyhmille. Yhdistyksen toiminta sai alkunsa Euroopan Sosiaalirahaston hankkeesta, jonka tavoitteena oli vakiinnuttaa sosiaalinen sirkus pysyväksi osaksi suomalaista sirkusalaa ja kuntien ostamia hyvinvointipalveluja. Vuonna 2013 Magenta järjesti ensimmäisen humanitaarisen avun projektinsa Jordanissa.

www.sirkusmagenta.fi

Suomen NuorisoSirkusliitto ry

Suomen Nuorisosirkusliitto (SNSL) edistää nuorisosirkusharrastusta ja sirkusharrastajien asemaa Suomessa. SNSL edustaa 42 sirkuskoulua ja kerhoa eri puolilta maata aina Haminasta Ylitornioon ja Alajärveltä Outokumpuun. Liitto koordinoi ja tukee eri puolilla Suomea tapahtuvaa toimintaa, järjestää tapahtumia ja koulutuksia sekä tiedottaa ajankohtaisista asioista jäsenistölleen. SNSL tekee myös kansainvälistä yhteistyötä ja on yksi European Youth Circus Associationin (EYCO) perustajajäsenistä.

www.snsl.fi

Sairaalaklovnit

Sairaalaklovnit kiertävät lastenosastoilla ilahduttamassa pieniä potilaita, omaisia ja henkilökuntaa. Yhdistys toimii säännöllisesti kaikissa yliopistollisissa sairaaloissa ja vierailee lisäksi osassa keskussairaaloita. Artistit (yhteensä 40 punanenää) ovat taustaltaan esiintyviä taiteilijoita, jotka ovat käyneet läpi koulutuksen sairaalaympäristössä työskentelyyn.  Klovnien työ perustuu improvisaatioon, läsnäoloon ja yleiseen hölmöilyyn. Ilonpidon syvempänä tavoitteena on tukea perheiden hyvinvointia ja vahvistaa lapsen minäkuvaa luomalla pieniä positiivisia yhdessäolon ja hyvän mielen hetkiä keskellä sairaalan arkea. Työmme mahdollistetaan kokonaan avustuksilla ja lahjoituksilla.

www.sairaalaklovnit.fi

Ravintola Lämpö

Ravintola Lämpö sijaitsee Cirkon ensimmäisessä kerroksessa.

www.ravintolalampo.fi