Kuulumisia Cirkosta. Uutisia, tunnelmia, näkemyksiä.

2.2.2017 | Blogi | Karo

TIEDOTE: Cirko-festivaalin uudet ohjelmajulkistukset

Pirjo Yli-Maunula: Pessi ja Illusia © Pekka Mäkinen

Cirko-festivaali levittäytyy jälleen pääkaupunkiseudulle 12.–21.5.2017. Festivaalin ohjelmisto on täydentynyt kolmella uudella kotimaisella teoksella.

Festivaalin avajaisesitys 12.5. on kantaesityksensä saava Kallo Collectiven Chameleon. Ryhmän tähän asti suurin tuotanto tuo lavalle kuusi esiintyjää, ja teoksen on ohjannut The Pianist -teoksessa esiintynyt sirkustaiteilija ja näyttelijä Thom Monckton yhdessä kuvataiteilija Gemma Tweedien kanssa. Visuaalista komiikkaa ja fyysistä teatteria hyödyntävä teos muodostuu koomisista kohtauksista, joiden absurdi huumori kuljettaa yleisön rikkaaseen ja värikylläiseen hotellimaailmaan. Teos nähdään 12.–13.5.2017 Cirkossa.

Nuua on suomalaisen sirkustaiteilija Olli Vuorisen ja brasilialaisen artistin Luis Sartori do Valen vuonna 2012 Suomeen perustama visuaalisen teatterin ja nykysirkuksen ryhmä. Ryhmän uusin teos Taival on näyttämökuvien sarja, joka rakentuu hallinnan, manipulaation ja kivun teemojen ympärille. Absurdien kohtauksien jatkumo luo seoksen mustaa huumoria ja outoja tapahtumia. Esitysmuotoja ja taiteenlajeja vapaasti sekoittava Taival sai ensi-iltansa Strasbourgissa, Ranskassa 20.10.2016. Teos nähdään nyt ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudulla 13.–14.5.2017 Stoassa.

Oulusta saapuu vierailulle taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunulan ja työryhmän versio Yrjö Kokon klassikkosadusta Pessi ja Illusia. Rakastetun sadun tutut hahmot ovat saaneet uusia tasoja liikkeen, ilmaisun ja visualisoinnin kautta. Visuaalisesti oivaltava, karhea ja kaunis teos avaa Kokon sadun hahmot ja niiden maailman moniulotteiseksi, syväksi kokonaisuudeksi, jota katsoja syventää entisestään oman tulkintansa myötä. Teos nähdään Cirkossa 15.–16.5.2017.

Vuoden 2017 Cirko-festivaalin aiemmat ohjelmajulkistukset ovat australialaisen nykysirkusryhmän Circan teos What Will Have Been ja suomalaisen Blind Gut Companyn teos Machine. Festivaalin ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan maaliskuun alussa.