Kuulumisia Cirkosta. Uutisia, tunnelmia, näkemyksiä.

3.5.2018 | Blogi | Karo

Taiteilija yhteisön vahvistajana

Taiteilija yhteisön vahvistajana on Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksen, Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen ja Setlementtiasunnot Oy:n yhteinen hanke. Asukkaille avoimissa tapaamisissa työskennellään taiteilijoiden kanssa työpajoissa joita toteutetaan asukkaiden ehdoilla. Hankkeen neljä taiteilijaa ovat sirkuksen, teatterin ja musiikin ammattilaisia.

On hankkeen jatkon aika! Blogia ja projektia viime vuonna seuranneet tietävätkin, että työryhmässä ovat mukana projektin aloittaneet teatteri-ilmaisun ohjaajat Ilona sekä Heini ja musiikkipedagogi Alma. Nyt mukaan valittiin lisäksi sirkustaiteilija Jouni Ruuth.

Työryhmämme työkohteet laajenevat aiemmista Malmin Ormuslinnasta ja Piilikujasta Alppikylän ja Viikin Setlementtiasuntoihin. Aluksi on kartoitettu, miten asukkaat näkisivät taiteilijoiden vahvistavan yhteisöään ja mitä heitä kiinnostaa tällaisen työryhmän kanssa tehdä - visiot ja haaveet ovatkin olleet kiinnostavaa kuultavaa! Keskusteluja olisi käyty varmasti pidempäänkin kuin mitä tapaamisten aikaraamit sallivat. Kahvia ja teetä on sen sijaan riittänyt, siitä on pidetty huolta. Olemme suunnitelleet joitakin työpajoja tulevia tapaamisia varten jo ennakkoon, mutta projektin keskeisimpiä ajatuksia on toteuttaa ideoita, jotka ovat lähtöisin asukkailta itseltään.

Vuoden lopussa kaikki huipentuu Kaiken kansan juhlapäivät -tapahtumaviikkoon Malmitalossa ma 26.11. – su 2.12. Tästä tullaan rummuttamaan äänekkäästi tapahtuman lähestyessä, mutta pankaahan viikko 48 jo mieleen!